Herkkupuoti Sanni -Pullollaan ihanuuksia viikko 45/19

on
Iivisniemenkatu 4, 02260 Espoo

Aloitin työt kaupan palveluksessa nuorena tyttönä osuuskaupassa Jyväskylässä, Siwan kassana. Kun sitten kirjoitusten jälkeen keväällä -89 elämä heitti minut Espoon Iivisniemeen niin olin työtä vailla. Ikkunasta näkyi T-Kotikulma ja siitä se ajatus sitten lähti. Painelin kauppaan ja kyselin myyjältä lihatiskillä että mistä löytäisin henkilön joka vastaa työhönotosta? Luulin tiestysti että siellä olisi sama kuvio että jossain keskupaikassa asia hoidetaan ja saan sinne yhteystiedon. Viiksivallu vastasi että kassaltahan tuo löytyy. Minä seinne seuraavaksi ja sanoa täräytän että hei, olisin tulossa tänne töihin, miten toimitaan? Taisi olla kauppias kassaa vailla koska hetken päästä oli sopimukset tehty. Tästä meni vielä hetki ennen kuin ymmärsin osuuskaupan ja osakeyhtiön eron, ihan vähän nolotti mutta yhtäkaikki toimen sain.

Tien toisella puolella oli siihen aikaan Kukkura-kauppa. Ken muistaakaa vielä ne postimerkin tapaiset nuoltavat merkit joita sai kun oli sopivar markat kasassa. Ja kun merkkejä oli vihkoon riittävästi kerännyt niin etuja pukkasi. Mennyttä on Kukkurat ja T-Kotikulmat. Kauppaa kyllä yhä käydään Kukkuran tiloissa, meinaan herkkukauppaa. Kerrostalon kivijalassa on vuodesta -15 palvellut herkkupuoti Sanni joka toimii myös kahvilana ja lahjatavaraliikkeenä. Kaikenlaista maukasta ja kaunista olikin kahvittelun lomassa ihaltavaksi ja mukaan ostettavaksi asti.

Asiakaspalvelu on taitolaji, jotain johon voi olla luontaiset taipumukset mutta kyllä hyväksi oppii palvelemalla, työtä tekemällä. Kahvilan pitäjästä huokui kumpikin luontainen sydämellisyys ja vankka palvelualan kokemus. Oli ihanaa kun hänellä oli minulle aikaa, arvokkainta meille kaikille. Jutustelu ja rupattele, satunnaiset kohtaamiset tekevät ihmeitä. Työviikkoni sai täällä ihanan päätöksen. Ajelin tänne lähikulmilta Olarista, jossa tätä nykyä työskentelen, yhä kaupan alalla.

Siinä istuskellessa mieleen tulvi kyllä monenmoista muistoa vuosien takaa. Pysähdyttävä hetki oli kun siinä kaikessa rauhassa laskeskelin että mitäs siitä nyt on aikaa niin tajusin että juurikin tasan 30 vuotta. Ajat muuttuu ja maisemat, pian Iivisniemikään ei enää ole yksinäinen saareke Espoon kartalla vaan osa suurempaa pääkaupunkiseutua, oranssi yhdistäjä on tulossa. Kaupan teko muuttuu, kahvilakulttuuri muuttuu mutta uskon että kohtaaminen, asiakaspalvelu ihmiseltä ihmiselle pitää pintansa ja toivottavasti lähtee uuteen nousuun. Täälläkin iltapäivästä oli vielä leipomukset uunissa kypsymässä jollekkin onnekkaalle. Joku pääsi hakemaan uunituoretta, rakkaudella tehtyä ja lähellä leivottua, omille tärkeille ihmisille.

https://www.facebook.com/HerkkupuotiSanni/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s