Mutteri kahvila -kuppi kuumaa sillan kupeessa viikko 41/19

on
Lauttasaarentie 2, 00200 Helsinki

Kesti melkein 50 vuotta ennen kuin pääsin käymään tässä kahvilassa. Asuin lapsena jonkin aikaa Espoossa josta kuljin aina silloin tällöin bussilla Helsinkiin. Bussin ikkunasta tämä suloinen kahvila näkyi jo silloin ja muistan haaveilleeni miten joskus siellä käyn. Lapsena ei ollut rahaa eikä oikein mahdollisuuksiakaan liikkua muualla kuin missä oli lupa. Teini iässä muutin toiselle paikkakunnalle ja tämä kahvila jäi ajan jalkoihin mielstäni. Kahvila on muutebn rakennettu vuonna 27 ja rakenneuttu uudelleen 70 vuotta myöhemmin sen saatua purkutuomion. Tätä uutta aikaakin on jo takana yli 20 vuotta.

Minua aon aina viehättänyt asiat jotka ovet jotenkin erilaisia. Normaalikokoaan liian pienet tai suuret asiat, vaikka pyykkipojat, klemmarit tai napit. Erikoiset värit, muodot, valot, asiat joita käytetään hassuissa käyttäyhteyksissä. Täällä iloa tuotti pieni kulmikas toiletti. Arjen ilot on otettavissa arkisissa kohtaamisissa jos niitä kiireiltään ehtii havaita. Edesmennyt äitini opetti jo pienenä havaitsemaan ympäristöä. Olin siinä kuulema hyvä. Kuvailin kovaan ääneen -rattaista, asioita joita havaitsin. Joko suoraan edessä tai ylhäällä , -70 rattaissa kun oli tasan kaksi vaihtoehtoa selkänojan kallistukselle. Muutoin siihen aikaan ei kaikenmaailman kuomut rajoittanut näkemistä, tai ihailemaani lokkia kakkimasta valkoisille farkuilleni. Elämä on.

Meri on tässä kahvilassa läsnä ihanasti. Kioskista on aikanaan myyty lippuja ja lauttapoletteja Drumsö-lautalle, joka on kuljettanut matkustajia Lauttasaaresta Helsingin puolelle. Täällä oli ilo vihdoin pysähtyä oikein asiakseni. Kotoani Pakilasta tulee meinaan melkoinen kierros, toistakymmentä kilometriä suuntaansa että tänne pääsi mutta kannatti. Tunnelma olin juuri niin ainutlaatuinen kuin ajattelinkin. Ja vaikka oltiin jo lähellä sulkemisaikaa saimme hyväntuulista ja huomioivaa asiakaspalvelua. Ja mantelicroissant oli isosti ihana.

Tällä erää ei terassille tehnyt mieli mennä mutta paremmalla säällä paikat lisääntyvät kummasti. Paikka on kuulemani mukaan monen yksi lempikahviloista ja itse asiassa tätä minulle kovasti kehuttiin. Tyytyväiset asiakkaat ovat parasta mainosta. Ei Lauttasaarelaista suotta ole pitäneet mutteriaan pystyssä vuosikymmeniä. Perusjutut pienillä päivityksillä riittää. Hyvä kahvi ja maukas, tuore tarjottava. Siihen kun lisätään vielä ripaus estetiikkaa, ajan patinaa ja hyvä asiakaspalvelu niin miksei Mutteri olisi paikallaan seuraavatkin vuosikymmenet.

https://www.kahvilamutteri.com/mutteri

https://www.facebook.com/kahvilamutteri/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s