Pyynikin Munkkikahvila -Vertaansa vailla Viikko 40/19

Näkötornintie 20, Tampere

Täällähän herahti jälleen kerran vesi kielelle ja ilo mielelle. Pääsyni kahvilaan on rajallista tai ainakin vaatii enemmän ponnisteluja kun Helsingistä asti lähtee liikkeelle. Siksi jo auton suuntaminen kohti pyynikkiä Tampereella ollessa saa hymyn huulille ja mielen munkin partaalle. Pikkuisen vielä ylämäkeä ja sitten koittaa se hieno hetki kun saa upottaa hampaansa , lähes aina lämpimään, mutta aina varmasti tuoreeseen leivonnaiseen.

”Optimisti näkee munkin, pessimisti pelkän reiän” -sananlasku

Kahvilassa voi usein olla ruuhkaista, voi olla tiivistä, voi olla että joutuu jonottamaan mutta aina on maukasta, ainakin jos munkki on lähellä sydäntä. Palvelu täällä on aina myös lähtenyt sydämestä. Hyvin olen tullut kohdelluksi ruuhkaisinakin hetkinä. Tälläkin vierailulla henkilökunta ehti vaihtaa pari sanaa kanssani. Oli ilo kuulla alanvaihtajasta joka oli löytänyt työn ilon ja imun juuri tästä alasta ja tästä paikasta. Kahviloilla on ainakin minun elämässä ollut lähes poikkeuksetta positiivinen rooli, taukopaikkana, kohtaamispaikkana, nollauspaikkana, ihan vain kahvipaikkana, milloin nopeammalla ja milloin hitaammalla kaavalla.

On hienoa että täällä uskotaan omaan tuotteeseen ja on pidetty valikoima maltillisena. Satsattu laatuun ja asiakaskokemukseen. Munkkia saa sekä pienenä että isona, maidoton ja munaton on valittavissa sekä gluteeniton. Viimeisin tulee yhteistyökumppanilta. Kaikkia näitä saa myös ostaa mukaan. Parhaalta ne kuitenkin minusta maistuu paikan päällä nautittuna. Ei ne kyllä kotiin pussissa kuljetetutkaan syömättä ole jääneet. Kahvia on valittavissa kolmessa koossa pieni, iso ja jumbo. Saatavilla toki myös teetä ja kaakota. Kuinkakohan moni koittaa syödä munkkinsa lipomatta huuliaan välillä? Kiva perhekisan aihe tämäkin, kokeiltu on, en voittanut!

Tampere on todella kahvilakylläinen kaupunki. On saatu samoille kulmakunnille mahtumaan monta hyvää ja mielenkiintoista paikkaa. Tällä kahvilalla on ollut paikka sydämessäni jo kauan. Pyynikin harju itsessään on jo näkemisen arvoinen kohde. Ulkoinen lomassa voi kesällä nauttia kahvinsa kirjaimellisesti luonnon helmassa. Aika kunnioitettavaa minusta että paikka on auki vuoden jokaisena päivänä. Pyynikin munkkikahvila on toiminut perheyrityksenä yli 30 vuotta. Se jo kertoo siitä, että jotain on osattu tehdä isosti oikein. Ainakin munkkitaikina on vertaansa vailla. Onneksi reseptiin on uskottu kaikki nuo vuodet. Juuri sopivasti kaikkea, ei mitään lisättävää. Ääntä kohti ja sitten, paljon puhuva hiljaisuus. Nautinnon äärellä.

https://www.munkkikahvila.net/

https://www.facebook.com/munkkikahvila/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s