Villa Wanilja – Itsensä paras kaveri Viikko 37/19

on

Blogini isoimpia anteja on ollut kohtaamiset. Kahvilla käynti on niin helppo tapa kohdata, että on tullut tavattua ihmisä joiden tapaaminen muuten olisi jäänyt aikomusasteelle. Tiedätte niitä kohtaamisa jotka päättyy sanoihin nähdään taas ja aika jätetään auki. Ei niitä koskaan tule, ellei oikeasti sovita päivämäärää milloin nähdään. Onko se sitten hyvä tai huono tiedä häntä, ehkä se on vain äänettömästi sovittu hyväksytty tapa perääntyä tilanteesta. Kahvilatreffit on ihanan kepeä tapa kohdata ilman että kenenkään tarvitsee siivota kotiaan komeroita myöten tai tuskailla leipomustaitojensa kanssa.

Kun menee valmiiseen kahvipöytään, niin ei jää kuin valikoimisen vaikeus. Villa Waniljassa haastetta riittää, positiivista kylläkin. Valittavana on korvapuusti, valiljapulla, röhnäpulla, omenmurupulla ja kaikkein suosituin täällä on kuulema kristallipulla. Minusta röhnäpulla kuulostaa meilkein kuin rakkauspulla, jotenkin sellainen kotoisa lämmin nimi. Ihanan keskustelun saimme itsensä rakastamisesta. Miten se ilmenee vaikka sellaisena, että osaa valita mitä haluaa ja mikä on itselleen parasta. Minun on tarvinnut opetella näitä juttuja ja joissakin tilanteissa harjoitukset jatkuvat vieläkin.

Kahvilassa on ihanan kotoisa tunnelma. Pöydät ja tuolit ovat kuluneen karheita, värikkätä, eriparisia ja sulassa sovussa keskenään. Ovikin oli päässyt uuteen rooliin pöytälevynä, ilahduttavia yksityiskohtia. Tuoreita marjaterttuja pöydissä koristeina, pienet kauniit yksityiskohdat tekevät elämästä kauniin. Niillä voi osoittaa itselleenkin raukkautta, pienillä itseään ihastuttavilla asioilla. Kelle se on kukkia, kynttilöitä, tuoksuja toiselle lenkkarit, sauna tai riippukeinu. Pääasia että suo itselleen päivittäin asioita jotka tekevät mielelle hyvää. Elämä on arvokas juuri tänään.

Ei sattumalta osu ihmiset meidän tiellemme näin ajattelen. Jokainen näyttää meille asioita itsestämme. Toiset koskettavat kohtia missä meidän tulee vahvistua ja toiset vahvistavat meitä kohtaamaa, niitä toisia. Niin me rakennumme kokonaisiksi, vahvemmiski, sellaisiksi joksi meidät on tarkoitettu. Itsensä kanssa kannattaa tulla toimeen ja pitää hyvinvoinnistaan huolta sillä olet ainoa itsellesi, jonka kanssa kuljet alusta loppuun samaa polkua. Ja suuri elämänviisaushan kuuluu, ettet voi toista rakastaa ehdoitta ennen kuin olet oppinut rakastamaan itseäsi -lempeästi.

https://www.facebook.com/Villa-Wanilja-583074198724744/

One Comment Lisää omasi

  1. Aila Murtovuori sanoo:

    Kauniisti kirjoitettu.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s