Kesäkahvila Kumpu – Luomuksia Luomuksessa Viikko 36/19

Jyrängöntie 2, Helsinki

Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä” No voi kyllä olla siinä ja siinä tuleeko, mutta pari viikkoa, tätä kirjoittaessa, on aikaa käväistä Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan kesäkahvilassa. Paikka on auki toista kesää ja en ihmettele paikan suosiota. Kun sydämellinen palvelu yhdistetään maukkaisiin, paikanpäällä tehtyihin tuotteisiin niin se vaan yksinkertaisesti toimii. Paikka on kuin piilotettu keskelle kaupunkia, vihreys ja vehreys yllättävät kahden ison väylän, Mäkelänkadun ja Hämeentien välissä. Kumpuileva ja polveileva laakso, johon ehdottomasti suosittelen tutustumaan jalan tai pyörällä.  

Itse kasvitieteellisessä puutarhassa tehdään tärkeää tieteellistä tutkimustyötä luonnon hyväksi. Ihminen ja luonto ovat varsinainen yhdistelmä, uhka ja mahdollisuus. Ihmisluonto on myös mielenkiintoinen ja miten se ilmenee asiakaspalvelutilanteissa, niin asiakkaana kuin asiakaspalvelijana. Olen tehnyt työurani asiakaspalvelussa ja nähnyt monenlaista. Haastatellessani henkilöitä, kaikki rakastavat olla ihmisten kanssa tekemisissä mutta viikkojen kuluessa jyvät erottuvat akanoista. Vaatii tahtoa ja luontaisia kykyjä olla läsnä ja sydämellinen vaikka kahdeksan tuntia putkeen. Tällaisen helmen kyllä tunnistaa kun kohtaa, oli se sitten kahvilassa, kaupassa, bussissa, pankissa tai missä tahansa, toista ihmistä varten. Maailma muuttuu pikkuisen paremmaksi hetkessä kun tulee vilpittömästi kohdatuksi.

Vierailuni ajan korviini kantautui vähän väliä lauseita: minä tuon sen teille pöytään, mukavaa loppusunnuntaipäivää, hauskaa hetkessä puutarhassa, saisiko olla muuta, lämmitänkö, meiltä saa myös kauramaitoa, kuinka voin auttaa, ihanaa kun kävitte. Kyllä oli ihanaa kun kävin. Kohtaamisessa ei ollut tietoakaan että pitkä kesäkausi takana ja kohta suljetaan ovet talveksi tai että sunnuntaina voisi olla muuallakin kuin töissä. Tällaisissa kohtaamisissa pysyy usko hyvään, että yhdessä ponnistellen ja tieteen avulla, voimme muuttaa suuntaa mihin maailma on menossa, kaikkine tämän ajan uhkakuvineen.

Vitriinit pitivät sisällään paikanpäällä tehtyjä luomuksia, niin herkullisen näköisiä makeita että oli vaikea valita, luomuksia Luomuksessa.  Taistelua jouduin käymään myös lounaan ja perinteisen lihapiirakan välillä, lihapiirakka voitti. Täällä oli huomioitu myös vegaanit useamman tuotteen kohdalla, vegaaniset korvapuustit ovat kuulemma varsin suosittuja. Tällä kertaa oma valinta osui suklaaunelmaan, joka sekin taisi olla vegaaninen ja varsin suussa sulava.

Luonto on jo alkanut valmistautumaan talveen, linnut lähtevät etelään alkaa odottamisen aika. Talven taittuessa vuodenvaihteessa kohti valoisampaa aikaa, moni meistä tarkkaillee luontoa kun se jälleen herää. Kun koittaa keltainen toukokuu, leskenlehdet ja voikukat niin täällä alkaa kolmas kesäkausi. Silloin vappu 2020, linnut ovat palanneet ja luonto puhkeaa kukkaan, elämän kiertokulku!

https://www.luomus.fi/fi

https://www.facebook.com/kahvilakumpu/

Onnellinen kahvittelija Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa!

One Comment Lisää omasi

  1. Aila Murtovuori sanoo:

    Olipa kutsuva kirjoitus. Tuonne pitäisi päästä. Puutarhaankin joskus. Jospa vielä tulee kesiä ja saisin jonkun kaveriksi.
    Hyvää syksyä ja makoisia blogeja jatkoonkin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s