Sinisen Huvilan kahvila – Kaunis Helsinki silmien edessä Viikko 34/19

Linnunlauluntie 11 H, 00530 Helsinki

Ystävälläni on juuret syvällä Helsingin sydämessä mutta elämä on heittänyt hänet keskelle Savon sydäntä.  Kun kävi ilmi että hän on tulossa lomailemaan isoon kaupunkiin, niin oli ilo sopia blogikahvit hänen valitsemaan kahvilaan. Ystäväni on aikapaperitaiteilija, tiedättekö tyypin, joka rakastaa erikoisia kalentereita, kaikenlaisia ruksittavia listoja, itse tehtyjä kortteja ja paperikaupoissa kulkemista ja inspiroitumista. Tämä kahvila oli hänen ”täällä haluan käydä” listallaan. Eikä huono valinta laisinkaan.

4.5.2016

Edellisestä kerrastani olikin päässyt kulumaan turhan pitkä aika. Se oli ikimuistoinen hetki minulle. Olin sinä päivänä saanut kuulla, että pitkäaikainen tavoitteeni oli toteumassa, minusta oli tulossa esimies. Voi sitä ajatusten sekamelskaa kun nautin karpalokuohua, kahvia ja leivonnaista kaikkia vuoronperään. Upea vanha rakennus Sininen huvila (valmistunut 1896), maadoitti hyvin vilkasta mieltäni jo pelkällä läsnäolollaan. Siinä on monta tuulta nurkissa tuivertanut ja siinä se vain seisoo tyynenä törmällään.

Kahvila on syntynyt samana vuonna kuin esikoiseni. Ensi vuonna huvilan piharakennuksesta on palveltu asiakkaita jo neljännesvuosisata, taitaa olla taas munkin ja hurraa huutojen paikka! Miten monia tarinoita kahvilan pöydissä onkaan kuultu. Ystäväni puhui peltirasioista, joita hän rakastaa ja vertasi niitä tarinan tuottamiseen.  Kuvasi hienosti hetkeä että on syli täynnä rasioita, mutta ei mitään sisälle laitettavaa, surullinen hetki. Luovuuden kanssa se on sellaista, itsekin olin blogini kanssa syli täynnä intoa kirjoittaa, mutta mistä. Punainen lanka löytyi tänä vuonna kahviloiden muodossa. Jokaisella meillä on tärkeitä tarinoita pakattavaksi, meidän oma elämä. Eikä kaiken tarvitse järkevää ja tuottavaa.

Ystävälläni on perinteinen kirjekaveri, ihminen joka ei ollut hänelle tuttu aikaisemmin. Kirjoittavat aina silloin tällöin, täysin miten omiin aikatauluihin sopii. Jos jotain menneestä kaipaan, niin kirjeitä. Sitä kutkuttavaa tunnetta kun odottaa postia tulevaksi ja ravaa ikkunasta toiseen kurkkimaan, joko jo.  Oi sellaista erityisen merkittävää kirjettä kun pitää vetäytyä sivuun lukemaan vaikkapa kahvikupin äärelle, hitaasti nauttien joka sanaa makustellen.

Kahvilan tuotteet tehdään omassa leipomassa ja tarjottavat ovat olleet suunmukaisia, ainakin minulle. Klassikot toimivat, kuten vaikka mustikkapiirakka ja korvapuusti. Koska ajat muuttuvat ja asiakasvirta on uskollisesti kavunnut mäelle, niin tarjolla on nykyään monenmoista kahvia. Suurta suosiota ovat saavuttaneet myös lemmikeille tarkoitetut tuotteet, kuten koiranjäätelöannos kekseillä. Kyllä ystävällinen, huomioiva palvelu tuntuu aina yhtä hyvälle ja täällä hymy tuntuu olevan tavallinen kaupanpäällinen.  Lapsuudessani ei vielä päässyt kahvilan kohdalta kulkemaan kohti Finlandia-taloa mutta veikkaan että aika moni helsinkiläinen on ainakin kerran elämässään Töölönlahtea kiertänyt. Lapsuudessani kiersimme lahtea usein, kaislat ja sorsat ovat piirtyneet syvälle sydämeeni. Ihanaa kun Töölönlahti on elävä osa kaupunkia. On kerrassaan ihanaa istua tässä kahvilassa ja katsella kaunista kaupunkia.

Mikä on sellaista jota ei voi ostaa? No se on jotain sellaista mitä voi vain vaihtaa. Kahvikupin äärellä voimme vaihtaa kokemuksia asioista ja näin saada mittatikkuja omille asioillemme. Miten arvokasta on sellainen pieni tarina, ajatus, taideteos joka on kuvattuna keräilykorttiin? Mittaamattoman sanoisin. Ystäväni on löytänyt oman peltirasiansa, yhden väylän lisää luovuudelleen, ATC keräilykorteista (Artist trading cards). Kortti on tietyn kokoinen ja niitä ei voi ostaa, vaan niitä vaihdellaan harrastajien kesken. Kaikenlaista sitä oppii kun istahtaa kupposella toista kuulemaan. Nämä kortit päätyvät ehdottomasti minun kokeiltavien asioiden listalleni.

Suosittelen nauttimaan kauniista kaupungista, kauniissa miljöössä!

https://www.sinisenhuvilankahvila.com/

https://www.facebook.com/Sinisen-Huvilan-Kahvila-1432645376986296/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s