Reissupannu – Mikä ilahduttava näky Viikko 33/19

on
Mikkelintie 21, 51200 Kangasniemi

Minua on aina viehättänyt normaali käyttötapaa liian suureksi tai pieneksi tehdyt asiat. Jos matkaa Savossa ja osuu Kangasniemen kulmille, niin reitin varrella jököttää jättiläiskahvipannu, mikä ilo silmällä. Eikä ilo lopu siihen sillä kahvila jonka pihassa pannu töröttää tarjoa iloa kulkijalle muutoinkin. Täällä tehdään lähes kaikki tarjottava itse. Tuoreen ja maukkaan maine kiirii maantiellä kauas, eikä täällä juuri koskaan tarvitse olla itsekseen, ovi käy alvariinsa, kesät talvet. Itse olen käynyt täällä monet monituiset kerrat, enkä vain autolla vaan toisinaan myös veneellä.  Kahvila sijaitsee Puula-veden rannalla niin kuin mökkimmekin. Talvella tänne voisi hiihdellä vaikka jäitä pitkin, se on vielä kokeilematta.

Jos paljon reissaa pitkin Suomea, niin aina ei jaksa isoja teitä ajella, vaan kaipaa vaihtelu taipaleelleen. Itse olen tarkoituksella ajellut tätä kautta Helsingistä Kajaaniin kun osuu sopivaan taukokohtaan. Tällä viikolla valittiin pienempi tie matkalla Kivijärveltä Mikkeliin, ihan vain Reissupannun tähden. Puula on kuulu muikuistaan ja täältä saa kerrassaan herkullista muikkuleipää. Tiukka valinta kun vierellä on maistuvaa broileripatonkia, muikkuleipä voitti tällä kertaa. Makean kanssa ei pääse yhtään helpommalla. On testattu munkkia, pullaa, juustokakkua ja ties mitä muita makeita kiusauksia ja kertaakaan ei ole syömättä jäänyt

Nauttia voi vaikka laiturikahvit

Ihanaa kun Suomen maassa on tällaisia paikallisia pysähtymispaikkoja. Omaan reissaamiseeni kuuluu puhelimen karttasovelluksen selaaminen uteliaana millaisen helmen sitä tien varrelta voi löytääkään. Kesäisin tarjonta on vielä runsaampaa, kun erilaiset kesäkahvilat ovat matkailua rikastuttamassa. Yksi tämän lomareissun löytö oli esimerkiksi Virroilla, hulppeissa maisemissa Torisevan rotkojärvien luona sijaitseva Torisevan kahvimaja.  Se on palvelut asiakkaita 68 kesää saman suvun pyörittämänä. Perheyrityksenä Reissupannuakin pyöritetään, historiaa en huomannut kysyä, enkä netistä tietoa historiasta helposti löytänyt mutta pannu on kyllä tien varressa seissyt niin kauan kuin minä muistan valtatie 13. ajelleeni.

Reissaaminen ristiin rastiin Suomea on viehättänyt minua aina. Nuorempana se kuvasti jotenkin vapautta ja lukemattomia mahdollisuuksia. Vanhemmiten tien päällä on rennommin, sitä on jo perillä kun on matkalla. Parasta reissaaminen on niin, ettei ole mikään järjetön hoppu päämäärään vaan aikatauluissa on varaa joustaa ja vaikka poiketa suunnitelmasta. Sitä kun ei koskaan tiedä mitä mukavaa mutkan takana voikaan odottaa! Täytyy sanoa kiitos puolisolleni, joka mukisematta hyväksyy minun intoni näitä kahviloita kohtaan.  Vanhan sananlaskun tapaan, ei se ole tuohesta hänenkään suu. Kyllä on maistunut kuppi kuumaa ja leivonnainen kanssakulkijalle, aina kun on jossain päin maata kurvattu kahvilan pihaan. Tauko tekee hyvää!

http://www.reissupannu.fi/
https://www.facebook.com/Kahvila-Reissupannu-613807872052168/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s