Café Aamurusko -Saa päivän paistamaan Viikko 32/19

Tammelan puistokatu 30, 33100 Tampere

Tutustuin tähän kahvilaan ensimmäistä kertaa kun olin ystävien kanssa Tampereella, niin että olimme läheisessä Dream Hostelissa yötä. Sieltä sai kupongin, jolla aamiaisen sai tosi edullisesti. Hintaa en kyllä muista mutta edullinen aamiainen on ihan ilman kupoinkiakin. Seitsemällä eurolla saa puurot ja systeemit ja huippuhyviä sämpylöitä ja niihin päälliset. Opiskelijat saavat vielä -10%. Opiskelu oli oikeastaan syynä siihen että keskiviikkoaamuna löysin itseni taas täältä puurokattilan ja kahvikupin ääreltä. Tiistai-iltaan kuului muuttopitsat pahvilaatikoiden keskellä. Voi sitä itsenäistymisen tunnetta, meillä kaikilla. Tarkoitus oli vielä ajaa muuttoauto takaisin, kaikki jäi vielä hiukan huiskin haiskin. Ei ollut mielekästä lähteä aamiastarpeita ostelemaan yhden kattauksen takia. Iloksemme muistin paikan. Oli niin helppoa lähteä valmiiseen aamiaispöytään.

Minusta ei ole tullut opiskelijaa vaan perheemme kolmesta lapsesta nuorin oli saanut opiskelupaikan Tampereen yliopistolta ja olimme ukon kanssa häntä sinne muuttamassa. Puolisoni opiskeli myös aikanaan Tampereella Hervannassa ja kun hän valmistui olimme menneet naimisiin, 1+1 olikin 3. Ensin oli himmeä viiva raskaustestissä keväällä -95, pian syntyi toinen lapsi ja yhtäkkiä oli takapenkki täynnä ja perheessämme 5 jäsentä. Niin äkkiä se meni, 8396 päivää, 23 vuotta, 7 kuukautta, 26 päivää. Kiitollinen olen niistä jokaisesta❤️. Kyllä mahtuu monenmoista aamupalahetkeä ja kahviretkeä näihin vuosiin. Mikä ilo onkaan kohdata aina silloin tällöin yhteisessä aamiaispöydässä, niitä odotan!

Kunnon aamupala on tärkeä osa päivää että jaksaa, jauhetaan joka tuutista ja mitäpä tuota epäilemään. Cafe Aamurukson aamupala pitää sisällään kaiken itselleni tärkeän, kahvin voi lisähinnasta vaihtaa erikoiskahviin. Vitriini väärällään toinen toistaan herkullisempaa leivonnaista jos tahtoo makeamman aloituksen aamuunsa. Kahvilalla on selkeä paikkansa niin paikallisten kun turistien maailmassa, sillä vilinää riittää. Jos asuisin sinkkuna tässä lähellä voisin hyvin kuvitella viikonloppuaamuna valuvani tänne aamupalalle, koska normiarjessani syön aamupalan vasta töissä. Täällä saisin myös aamulehden luetuksi, paikallisen tai Hesarin. Aamupalan lisäksi täällä voi käydä myös lounaalla tai ihan vain kahvilla.

Tällä viikolla löysin itseni täältä toisenkin kerran aamutuimaan. Oltiin loisimassa tyttären opiskelijakämpässä kun hänellä oli vielä viimeiset työpäivät Helsingissä ja KäTy (Kämppä Tyhjänä 😉). Puoliso oli ystävänsä kanssa katsomassa Rammsteinin keikkaa ja minä kolmantena pyöränä, koska meidän oli tarkoitus ukon kanssa jatkaa kohti Rokuan kansallispuistoa. Minä jätin konsertin väliin, kuljeskelin Hatanpään Arboretumissa, annoin ajatusteni ajelehtia tässä muutoksessa ja mieleni levätä kauniissa miljöössä. Istahdin ja pydähdyin, kuinkas muuten kuin kahvikupillisen ja omenapiirakan äärelle, kesäkahvilan terassilla. Aamulla ukot autoon ja Aamuruskoon. Toisella oli musiikki ilmeisesti sekoittanut ruokahalun, kun tuntui olevan hankala puuroakin nieleskellä. Ei auttanut edes kahvilatyöntekijöiden aina aurinkoinen asenne asiaa. Minä puolestani nautin latestani kauramaidon kanssa täysin rinnoin.

Suosittelen yhteisiä aamuhetkiä ystävien kanssa, vaikka Tampereella ☀️

http://www.cafeaamurusko.fi/

https://www.facebook.com/cafeaamurusko/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s