Kahvila Kampela – Voimanaisen matkassa Viikko 25/19

Uutelantie , 00990 Helsinki (Vuosaari)

Tutustuin tähän ystävääni niitä aikoja kun odotin esikoistani ja asuin Oulunkylässä kerrostalossa. Me alakerrassa ja ystäväni perheineen yläkerrassa. Myös hän odotti esikoistaan ja niin me mahakkaat tutustuimme. Lasten synnyttyä yhteisistä kahvihetkistä tuli lähes päivittäisiä arkipäivän keitaita. Jossain kohdassa muutimme kumpikin perhe tahoillemme, koska asunnot kävi ahtaiksi, siinä talossa kaikki asunnot olivat kaksioita. Me muutimme Pakilaan ja he Vuosaareen. Tapaamisvälit harvenivat kun lapsiperheiden arki, vanhenpien työt ja lasten harrastukset pitäneet kiireisinä tahoillaan.

Sovimme tapaamiseen hänen kotinurkilleen Kahvila Kampelaan. Ihana paikka Aurinkolahden ja kanavan kainalossa. Vieressä sijaitsee kaunis pienvenesatama joka antaa kahvilalle ihanan omaleimaisen tunnelman. Veneilijöiden touhuja on mielenkiintoista seurailla. Vene ja vesi ovat monelle meistä myöskin mielenyhtymiä mahdollisuuksista. Mitä kaikkea onkaan meren tuolla puolen? Mitä kaikkea elämä voikaan tarjota? Toisaalta satama on myös päämäärä tai levon tyyssija.

Kiirehän on tämän päivän suuri haaste. On kiire milloin minnekkin ja tehokas pitää olla oikein isolla Teellä. Olla niin moneksi, että välillä meinaa jäädä elämä elämättä, kun vain surffailee kiireen aallokossa. Toisilla vauhti hiljenee kun idealismi vaihtuu ikälisiin, toisilla vain loppuu puhti ja ehkä jollain ei sitä puhtia koskaan ollutkaan. Ystävälläni on puhtia ollut vaikka toisille jakaa. Hän on ollut se aikaansaava puurtaja, joka ärräpäitä päästellen on saanut hommat hoitumaan. Ihalilin hänen tarmoaan jo vuosia sitten.

Kyllä kannattaa elää hetkessä eikä tulevissa unelmissa. Muistaa että kaikki on juuri tässä. Kuuma kahvi kupissa ja maistuva raparperipulla lautasella. Hetkessä kaikki voi muuttua lopullisesti, lokki nappaa pullan tai saa aivoinfarktin. ”Tuli aivopommi” niinkuin ystäväni sanoo. Työkiiret, tavoitteet, suunnitelmat, unelmat, koko elämä pantiin kerralla uusiksi. Kun kerran jäätiin henkiin, niin on pitänyt opetelle koko elämä uusiksi, sanoista alkaen.

Jos minulta kysytään henkilöä, jota ihailen tai pidän esikuvana, niin juuri hän on minun vastaukseni. Jumankauta mä sanon että asenne todellakin ratkaisee. Kun koko toinen puoli ihmisestä on sanonut sopimuksen irti, niin silloin erotellaan jyvät akanoista. Toiset luovuttavat ja voin hyvin ymmärtää senkin. Sitten on ne toiset, jotka laittavat loput energiansa siihen, että saavat oman elämänsä hallinnan takaisin omiin käsiinsä, niin laajasti kuin se suinkin on mahdollista. Opettelevat vaikka leipomaan leipää vain vasemmalla kädellä. Opettelevat koko elämän uusiksi. Ystäväni on juuri sellainen.

”Voi kananvillat” ja vähän muutkin suomalaiset voimasanat vilahteli puheissa ihan niinkuin ennenkin mutta mitäpä tuosta. Kiroile, sadattele, pidä elämästä kiinni sinä ihana voimanainen. Vaikka harvoin nähdään olet usien mielessäni. Kannattelet minua silloin kun valitus ja veetutus meinaa saada vallan. Jos sinäkin etenet askel askeleelta keppisi kanssa ruikuttamatta, niin kyllä minäkin pulmistani selviän!

Tämä kohtaaminen oli niin voimakas, että kahvila jäi vähän sivurooliin. Se kertoo myös siitä että homma toimii, sillä hyvin hoidettu on lähes huomaamatonta. Ihana kahvila Kampela on. Täydet pöydät puhuvat puolestaan. Ota aikaa itsellesi ja ystävällesi, mene, nauti, kahvittele ja kohtaa kaverisi Kampelassa. Meillä piti olla pyörätreffit mutta tilanteet elää joten menimme bussilla, jolla pääsee siihen nurkalle. Kaverilla on nykyään kolmipyörä ja minulla alla Alepa fillari, itsemme ja omat rajoitteemme voittaneet kumpikin tavallamme, elämä on, pieniä haasteita ja suuria onnistumisia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s