Kahvila Päijänne – Sävy sävyyn Viikko 24/19

on
Päijänteentie 1, 00550 Helsinki (Vallila)

Värimaailmat, miljööt, asioiden yhdistäminen, sommittelu, kokonaisuuksien hallinta on toisille helpompaa, luontaisempaa kuin toisille. Sisareni oli valinnut tämän viikon kahvilan osin ihan kauniin miljöön takia. Minä, jolla yleensä on aina jotain värikästä päällä, olin jostain syystä valinnut maltillisia värejä ylleni. Kuinka ollakaan olimme ihan sävy sävyyn toistemme ja ympäristömme kanssa. No pikkuisen jouduin oranssia kaulahuiviani piilottelemaan. Äidiltämme olemme varmaan tätä värisilmää perineet tai sitten se on se vastauksia kaikuun. Kaikuun, jossa äiti kyselee: miten sinä tyttökulta olet tuollaista sukat laittanut tuollaisen paidan kanssa päällesi. Ja kyllä, vaikeata on väärän sävyisiä asioita yhdistellä kummankin meistä. Sisaren sävymaailma on kylläkin maltillisempi kuin minun mutta isosiskot ovat maltin ihmisiä, vai ovatko?

Oman yrityksen, miksei elämänkin, pyöritystä helpottaa kummasti kun valitsee omat linjansa ja toimii valitsemansa linjan mukaan. Tässä kahvilassa oli asiat pohdittu ja linja valittu ja se piti. Yksinkertaista, kodikasta, kaunista. Tarjolla ei ollut sen seitsemän sortin valikoimaa, mutta ne mitä tarjolla oli, oli itse paikan päällä tehtyä ja vaihtelee jatkuvasti. Miten hurmaavaa poiketa vaikka useampaan kertaan kuussa ja aina saa tutun kahvin rinnalle halutessaan uusia makuelämyksiä. Tällä kertaa upotimme lusikkamme kesämakuun eli raparperipiiraaseen ja kyllä oli hyvää. Laatuja oli kyllä ihan valittavaksi asti kakkua, pullaa, piirakkaa ja suolaiset päälle mutta pidimme kovasti siitä että se mitä oli, oli tuoretta, laadukasta, maukasta ja mietittyä.

Työskentelemme kumpikin asiakaspalvelussa ja oma rima on aika korkealla palveluodotuksissa. Isämme oli ammatissaan arvostettu hovimestari että ehkä sieltäkin valunut jotain verenperintönä. Kun katsotaan silmiin, toivotetaan tervetulleeksi eli huomioidaan asiakas, niin kyllä se tuntuu hyvältä. Kun annetaan tilaa tehdä valintoja, kerrotaan tuotteista lempeällä tavalla, joka kumpuaa siitä, että tietää mitäs niissä on, kun on ne itse tehnyt, niin tuntuu vielä paremmalta. Kun tilaksesi annettuasi kuulet sanat, menkää vain jo istumaan, niin minä tuon ne pöytään niin tuntuu aivan erityisen hyvältä. Sanoihin on kätketty suuri oivallus, ihanaa kun olet valinnut juuri tämän kahvilan, on ilo palvella juuri sinua! Enempää ei oikeastaan voi tai tarvitse hyvältä kahvilakäynniltä edes odottaa. Päijänteessä on sopiva ympäristö, jossa voi uppoutua vaikka työnsä äärelle rauhassa, näin tyytyväinen kanta-asiakas meille kertoi.

Sisareni elämäntehtävä on kaunistuttaa maailmaa ja siinä hän on kyllä taitava. Floristina hänen luovuutensa pääsee oikeuksiinsa. Luontainen asiakaspalveluhenkisyys ja sattuma on heittänyt hänet useampaankin kertaan kahvipannun kahvaan, milloin kahviloissa, milloin erilaisissa tilaisuuksissa. Yrittäjän elämä kun on yllätyksiä täynnä. Aina ei aamulla tiedä, missä sitä illalla onkaan. Tilaisuus on usein tarjous, joista ei halua kieltäytyä.

Elämä tarjoaa meille jokaiselle tilaisuuksia joka päivä. Tilaisuuksia valita onko päivä mahdollisuuksia vai mahdottomuuksia täynnä. Se elämässä lisääntyy, mille aikansa ja aatoksensa antaa. Elämä on räsymatto, sinne ne kudotaan ilot ja surut, kaikki elämän värit. Sekoittuivat rievut ja rätit, loimet ja langat yhteen modernien kuteiden kanssa.  Mitä kauempaa asioita katsoo, sitä paremmin sävyt sointuvat yhteen. Niin se nivoutuu elämä, kehdosta hautaan, tarinaksi.

Suosittelen!

https://www.kahvilapaijanne.fi/
https://www.facebook.com/kahvilapaijanne/

2 Comments Lisää omasi

  1. Mari Honkasola sanoo:

    Miten ihana kirjoitus lankoni kahvilasta! ❤️

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s