Niitty töölö – Kutsuva kaupunki viikko 20/19

Mannerheimintie 37, 00250 Helsinki

Hetkessä palikat sekaisin kun kiskot kahvilan ovea ja se ei aukea vaikka Googlemapsissa sanotaan paikan olevan auki. Siinä me sitten ihmeteltiin tyttären kanssa mitä me nyt tehdään? Jatkettiin googlaamista ja päädyttiin meille kummallekkin uuteen kahvilaan. Tytär oli kyllä huomannut paikan ohikulkumatkallaan töihin ja takaisin. Tyttärestäni on kuoriutunut lähiölapsuuden jälkeen aito kaupunkieläjä.

Tämän kahvilan kupeessa olikin kampaamo. Haastateltuani omistajaa, kävi ilmi, että hänellä on ollut kampaamo toisaalla jo aiemmin mutta haaveissaan perustaa kahvila sitten joskus. Tämän ihanan tilan myötä oli tullutkin mahdollisuus toteuttaa haave nyt. Ja se on kyllä hienoa kun elämässä haaveet toteutuvat. Tyttäreni on haaveillut keskusta-asumisesta siitä asti kun oli käynyt lapsosena serkkunsa luona kylässä Iso-Roballa ja nyt hänkin saa elää unelmassaan.

Kun on kyse äideistä ja tyttäristä niin keskustelu voi välillä olla voimakastakin. Omien rajojen haku kun jatkuu vielä aikuisenakin ja nyt tarkoitan eniten itseäni. Olin kysynyt edellisenä päivänä onko ookoo jos otamme kuvia. Vastaus oli välttelevä. Minä painosten ja kuvat otettiin vaikka tytär ei ollut innoissaan. Minä siis kysyn mutta en kuule vastausta, koska se ei ole minun mieleni mukainen.

Testi

Niitty sanalla on minulle positiivinen kaiku ja fiilis tässä kahvilassa oli kyllä erityisen rento, kodikas ja viihtyisä. Myynnissä olevat olevat viherkasvit ja kauniit luonto aiheiset korut, vain lisäsivät tätä tunnelmaa. Siinä maukkaan mozzarellapatongin ja juustokakun välissä, nauttiessani kauralatteani pohdin toimintatapaani, rajat on vai rajaton?

Hyvän keskustelun jälkeen päädyin siihen että kuvia ei julkaista. Tytär olisi kyllä luvan antanut kun näki, että asialle oli minulle suurempi merkitys, kuin vain ”bad hair day”. Kypsä aikuinen tekee kompromisseja. Minäkin haluan olla yhtä kypsä kuin tyttäreni. Mennään toisen kerran kahville niin, että tahtotila on yhteinen ja siten ilo myös. Yhdessäolo peittoaa yhteiset kuvat mennen tullen ❤️

Niitty Töölössä kannattaa ehdottomasti käväistä pysähtymässä ennen tai jäljeen kampaajakäynnin tai vaikka sen sijaan. Harmitus kiinni olleesta ovesta haihtui vierailun aikana. Mutkan takana voi aina odottaa mukava yllätys.

https://niittytoolo.com/

https://www.facebook.com/niittytoolo/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s