Café Amore – Rakas ystävä rinnallani 15/19

on

Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa. Hyvin on kestänyt aikaa tämä teksti korinttolaiskirjeessä. Pidempään kuin avioliittoni on jatkunut  ystävyys tämän kertaisen kahvilaystäväni kanssa ja kaiken se ystävyys on toistaiseksi kestänyt. Yhdessä on läpielelty opiskelut, lasten syntymät, vanhempien kuolemat, uudet työpaikat, vanhat kujeet, pankkitilien nousut ja laskut, monen moiset muutokset niin iloiset ja toivotut kuin sairaudet ja menetykset, hyväksyen erilaisuutemme, nähden sen rikkautena. Olemme tunteneet toisemme 30 vuotta, ai kamala, ajan hammasta.

Tällä viikolla oli vuorossa kulttuuriretki ja olimme matkalla teatteriin.  Ystäväni ehdotti sitä ennen tapaamista Koskelassa sijaitsevassa kahvilassa, jotta ehtisimme päivittää kuulumiset.  Ajankohtaisuudet ovatkin ystävälläni hyvin hallussa, koska hän on yleisradion ohjelmien suurkuluttaja, valveilla ja unen rajamailla. En meinaa tunne kovin montaa muuta jotka puhuvat Yle puheen ohjelmista innostuneesti. Ei kuulema häiritse musiikin rytke eikä turhat mainokset. Täytyy vaivihkaa myöntää, että yhä useammin minulla on autoradioni ylen kanavalla. Kerran kun lähdin stressaantuneena töistä, niin oikein rupesi naurattamaan, tuntiessani kuinka rentous levisi tajuntaani, kuunnellessani miten radiossa lueteltiin merisäätä, hitaasti ja monotonisesti.

Täällä kahvilassa oli kyllä monotonisuus kaukana. Viehkeitä yksityiskohtia sisustuksessa, persoonallisia ratkaisuja ja värinkäyttöä, niillä elementeillä minä olen aina myyty. Tähän kun lisäämme vitriinin täydeltä kahvilanpitäjien itse tekemiä tarjoomuksia, niin ei voi muuta kuin nauttia. Makeita kakkuja paloina ja tikkareina, suolaisia piirakoita, sämpylöitä, pienvalmistajan jäätelöä, salaattia ja lounastakin näytti olevan tarjolla. Valitsin salaatin kun oli iltaa vielä edessä, se tuotiin minulle pöytään hymyn kera. Kakkupala jälkipalaksi. Kyllä kelpasi katsella kaunista esillepanoa. Hyvä palvelu, läsnäolo, huomioiminen vaan kestävät aikaa, toimii aina.

Kahvila sijaitsee vanhassa puutalossa ja tunnelma huokuu mennyttä aikaa. Kodikkuus syntyy kun on monenmoista rintarinnan niin kuin elämässäkin, uutta ja vanhaa. Vanhojen talojen ja vanhojen ystävien kanssa tulee hyvin toimeen kun tietää, että aina jossain on pikku(k)remppaa  ja aina joku paikka odottaa kuntoon laittoa. Fyysiseltä iältä vanhempana ystäväni muistaa  usein  maalailla tulevaisuutta jossa ruusuiset kuvat ovat vain tapetissa. ”Kun täytät 30 vuotta niin alamäki alkaa, lähtee hampaat ja kun täytät 40 vuotta alkaa näkö reistailla ja kun ja kun” – hän tapaa sanoa!

Kookos-tuorejuustokakku

Ensimmäinen hammas on jo lähtenyt, silmissä hiukan vikaa ja muistutteleehan tuo selkäkin aika-ajoin mutta sen kun muistaisin että elämä on tässä ja tänään. Vielä hampaat jauhavat pullaa, käteni ei vapise niin etten kuppia saisi kohotettua, vielä näen vaikka silmätippoja tarvitseekin päivittäin käyttää, vielä tunnistan ystäväni, vielä olemme elossa. Ja kun kerran on elossa, niin mikä sen parempaa kuin viettää rakkaimpiensa kanssa yhdessä vaikka teatterissa tai kahviloissa. Tottahan toki, nautimme kahvit ja leivokset myös väliajalla mutta ei siitä kahvilasta tällä erää.

Lähes aina kun nähdään, niin silloin istutaan alas ja nautitaan kahvit. Nokipannukahvit, keitinkahvit, kauramaitokahvit, pannukahvit, automaattikahvit, pikakahvit, termarikahvit, erikoiskahvit, aamukahvit, iltakahvit, lähtökahvit.  Kahvi kuuluu arkeen ja juhlaan. Ja siinä kahvikupposen äärellä saa tuntea kiitollisuutta että juuri hänet olen saanut ystäväksi elämäni matkalle.

Suosittelen pitämään kiinni ystävistä ja kahvihetkeä Amoressa!

https://www.facebook.com/Cafe-Amore-295260784288338/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s