Café TinTin Tango – Puhdas nautinto Viikko 14/19

Nyt aamukahvit alkoivat poikkeuksellisella tavalla eli aamupesulla. Eikä mikään tavallinen aamupesu vaan reipas pulahdus Humallahteen tai oikeastaan useampi sillä välillä kävimme saunassa lämmittelemässä. Olimme sopineet aamutreffimme avannon reunalle klo 07:00. Tämän viikon ystäväni on vahva vaikuttaja siihen, että olen saanut elämääni uuden hullaantumisen kohteen eli avanto-uinnin. Kyllä tekee ihmiselle ihmeen hyvää pulahtaa kylmään veteen. Aamu-uinnin jälkeen aamupala maistui jotenkin erityisen hyvälle.

Ystäväni on asunut Helsingin keskustan alueella koko ikänsä. Meri on ollut häntä lähellä aina mutta talviuimari hänestä on tullut kymmenisen vuotta sitten. Jaksoin ihmetellä hänelle ääneen heräävää kaupunkia. Siinä on jokin oma taikansa kun kaupunki pikkuhiljaa käynnistyy uuteen aamuun, keväinen auringonpaiste siivilöityy osin pölyn läpi, kadut odottavat janoisena puhdistavaa sadetta ja lokit ovat aloittaneet keväthuutonsa. Kadut täyttyvät autoista, joita tulee loputtomana virtana kohti kaupunkia. Tänne kahvilaan pääsee hyvin kyllä julkisillakin mutta ei ystävälläni ollut vaikeutta löytää autolleen paikkaa.

Kun keho oli herätelty, olikin jo mukavasti nälkä ja kahvihammasta kolotti.  Minusta on ihanaa kun aamiaiskulttuuri on levinnyt hotelleista kahviloihin ainakin suuremmissa kaupungeissa. Täällä oli monenlaisia, toinen toistaan houkuttelevampia vaihtoehtoja. Minä valitsin Tangon ja ystäväni Vegaanin aamupalan, herkullisia sekä täyttäviä molemmat. En tiedä mikä siinä on mutta croissant on minusta jotenkin erityisen ihana tuote juuri aamiaispöydässä, kuin tuulahdus jostain juhlavasta. Olen ollut croissantin ystävä ensipuraisusta asti ja rakkaus jatkuu.

Ajatella että tällainen helmi on ollut olemassa tuossa torin laidalla yli kaksikymmentä vuotta ja nyt vasta osuin tänne ensimmäistä kertaa. Ihmisiä pöydissä yksin aamulehden kanssa, toinen tuumailee omiaan tuijotellen ikkunasta ulos.  Viereisessä pöydässä nuoripari jutustelee verkkaaisesti, nainen silittää kasvavaa vatsaansa ja kenties pohtivat, että kohta meitä kolme ja rauhaisat aamut muisto vain. Ja sitten me, ystävykset, joilla on ilo jakaa yhteinen aamuhetki. Fiilis paikassa on ihanan omanlainen. Sisustuksessa näkyy vahvasti Tintti sarjakuva ja täytyy sanoa että ”puuterihuone” yllätti ruudullisesti. Kokonaisvaltainen elämys sekin.

Suosittelen pieniä irtiottoja rutiineista. Rohkeus tarttua ystävän pyyntöön ja kokeilla talviuintipaikkaa on avannut minulle aivan uuden maailmaan. Luulen, että tämä on menoa, joka ei ihan heti lopu. Lauteilla ihmiset kertovat käyneensä avannossa vuosia ja vuosikymmeniä. Innokkaimmat käyvät aamulla, päivällä ja illalla. En ihmettele. Kyllä se maadoittaa ihmisen kiireineen, pysäyttää ja puhdistaa.  Tasapainottaa mieltä ja tuntuu kehossa hyvänä olona vielä pitkään avannosta nousun jälkeenkin.

Ystäväni on myös kesäuimari samassa seurassa. Kun hän maalaili kuvaa, jossa hän aamu-uinnin jälkeen asettuu rantakallioille, juuri itselleen sopivaan  koloon, aukaisee termarin ja kaataa kahvia kuppiin niin kyllä! Kateus vie vapaat kolot kallioilta, minun on ehdottomasti saatava kokea sama. Minusta niin tulee myös kesämeriuimari. Jos sattuisi housut likaantumaan kallioilla istuskellessa ”Kanadan kakkijoiden” jätöksiin, niin ei hätää. Tin Tin Tangossa sijaitsevassa itsepalvelupesulassa voi myös pestä pyykkejään vaikka lounaan lomassa. Kaupunkielämä.

Suosittelen!
https://tintintango.fi/
https://www.facebook.com/tintintango/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s