Saurahuone – Salaisuudet säilyttäen viikko 13/19

on

Voi miten mieltä kiehtova olikaan tämän viikon kohtauspaikka. Nimi oli jo kutkuttava, Saurahuone.  Huoneen ymmärrän mutta saura oli jotain uutta, oikeastaan oikein vanhaa, mutta minulle uutta. Sanalle löytyy parikin merkitystä. Ensimmäinen on kahden tai useamman pystypuun väliin tehty pitkänomainen, esimerkiksi heinän säilytyspaikka. Toinen merkitys on ahkera tai reipas. Ymmärsin, että suoja, säilytyspaikka on se merkittävämpi ja se näkyy myös paikan nimessä/logossa seipäinä. Eräässäkin kahvilassa käyneenä ja niistä joissakin työskennelleenä, voin sanoa, että kyllä menestyvässä kahvilassa myös ahkeruudella ja reippaudella on paikkansa.

Saurahuoneen tavoitteena on ollut muodostua Käpyläläisten olohuoneeksi. Ihan siinäkin määrin, että paikallista asukkailta ovat kahvilan pöydät ja tuolit, ihana ajatus minusta. Kodikkuutta ja kohtaamista tavoittelimme mekin tapaamiseltamme. Elämä on niin hassu seikkailu, että elämäntiet yhdistyvät mitä yllättävimmissä kohdissa. On äitejä, tyttäriä, tyttärien ystäviä, ystävien ystäviä ja yhtäkkiä huomataankin, että joku tuntee jonkun yhteisen tuttavan ja koko maailma tuntuu taas hetken verran kodilta. Niin voi joskus käydä kahvilassakin, jos uskaltautuu tuiki tuntemattoman kanssa juttusille. Täällä olisi kyllä helppo juttusille heittäytyä, sillä tarjottavat ovat sitä paljon herkullisia, että ainakin siitä saisi jutun juurta. Niin jos herkuttelultaan malttaisi puhua. Voi täällä ryhtyä myös yhteiseen musisointiin tai antautua lautapelien vietäväksi.

Nyt ei ollut sattumalla osuutta asiaan, vaan ihan tarkoituksella tavattiin.  Kahvilakohtaamiset oman arjen keskellä ovat todella merkittäviä. Puhuttiin sellaisesta, miten nykyään voi helposti jäädä elämässään yksin. Yhteiskunnan rakenne ja aikamme tapa elää, on vain muuttunut niin paljon siitä, kun koko kylä yhdessä teki heinää pellolla. Nykyajan talkoiden tai paremminkin tapahtumien sopimispaikka on usein facebook.

Miten isossa roolissa sosiaalinen media onkaan? Erilaisiin ryhmiin kuuluminen tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia laajentaa elämän piiriään samanhenkisillä ihmisillä. Mikä ilo onkaan tuntea olevansa hyväksytty ja tervetullut. Niin kyllä se aito kohtaaminen on kuitenkin tärkeää vaikka sosiaalinen media olisi mahdollisuuksien avaaja. Ei välity kahvin tuoksu ja leivonnaisen maku ruudun välityksellä – ainakaan vielä.

Kahvilan sisustuksessa on käytetty ihanasti värejä. Suuri ikkuna avautuu ykkösratikan kääntöpaikalle ja tunnelma kahvilassa suorastaan muuttuu, aina kulloinkin pysäkillä seisovan ratikan värityksen mukaan Meillä kyllä pysyi tunnelma korkealla koko ajan, sen verran värikästä kerrottavaa meillä toisillemme oli. Mikäs siinä on ystävien kanssa supatella ja maailman menoa ihmetellä. Niitimme sitä, mitä olemme elämässämme kylväneet. Yhdessä jaoimme kokemuksiamme, sekä asioitamme ja lopuksi jätimme ne Saurahuoneen suojaavaan huomaan, no ainakin noin kuvainnollisesti mutta takuu varmasti, toistemme salaisuudet säilyttäen. Saman pöydän äärellä olo on rikkaus.

Tällä erää ennen kahvittelua nautimme lounasta. En tiedä kumpi oli parempaa, itse tehty keitto vai itse tehty saaristolaisleipä vai sittenkin se lämmin sämpylä? Kaikki meni ja kakkua päälle, kahvin kera ja kauramaidolla. Vierailumme viime metreillä, ohitsemme purjehti herkku. Se oli matkalla viereiseen pöytään, kerroksissaan herkullinen juustotarjotin.  Siitä oli ihan pakko saada kuva. Jäi kyllä mielen ja kielen päälle kummittelemaan, tänne on päästävä takaisin vaikka ratikka-ajelululla tai jalkapatikalla. Yllättävän lähellä kotia tälläinen ihana olohuone.

Suosittelen!

http://www.saurahuone.com/

https://www.facebook.com/saurahuone/

(Selvyyttä tuli siihen saura sanan kaksoismerkitykseenkin. Kahvilan pitäjällä on monta rautaa tulessa, täytyy olla todella ahkera ja reipas ,että jaksaa kaikkea pyörittää. Kahvilan tiloissa toimii myös ohjelmatoimisto.  Myynnissä myös kauniita hopeisia NanaS koruja.
Energinen elämäntapa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s