Kinuskilla -Lapsilla ja aikuisilla viikko 12/19

on

Olimme kumpikin yhtä innostuneita ja positiivisen odotuksen vallassa kun olimme sopineet näistä kahvitreffeistä. Ystäväni on esteetikko ja tiesi paikan, jonka arvasi viehättävän minua ja toden totta,niin kyllä kävikin. Nimi oli jo lupaus jostain herkullisesta -Kinuskilla. Täällä Kellokosken vanhalla ruukkialueella en ollutkaan koskaan aikaisemmin käynyt. Voin vain kuvitella miten kaunis alue on kesällä. Kahvila on varmasti yhtä viihtyisä kesät talvet. Samoin kuin ystäväni, joka tuntuu aina olevan elämässä saamapuolella. Jollain vain on sellainen positiivinen asenne. Enkä tarkoita, ettei hänelle omaa osuutta elämän haasteista olisi annettu.

Paikka menee harmillisen aikaisin kiinni ainakin viikolla, mutta hyvin ehdimme pari tuntia istua ja rupatella, kun sovimme treffit jo klo 13:00. Täältä sain maukkaan lounaan, jonka äärellä olikin mukava antaa sanojen soljua. Olemme tutustuneet talvella 1996 pienet nyytit sylissämme, kun asuimme lähekkäin ja satuimme samaan äiti-vauva jumppaan.  Yhteisiä kahviretkiä meillä onkin takana rutkasti. Kesä -96 oli ihana äitiyden kesä. Vaunuttelimme pitkin kaupunkia ja kahvittelimme milloin missäkin. Usein meillä oli termarissa kahvia ja eväät mukana. Paistoikohan aurinko koko kesän, muisto on ainakin erityisen lämmin.

Sittemmin saimme kumpikin kolme lasta. Hän sai poikia ja minä tyttöjä. Ja sanotaan mitä sanotaan tyttöjen ja poikien eroista, niin kyllä menossa eroa oli. Pienten poikien fyysisyys ja energisyys oli kyllä ihan eri tasolla kuin meidän tyttöjen.  Vilskettä on kyllä riittänyt kummassakin taloudessa. Kaikki lapset ovat harrastaneet pitkin kyliä erilaisia juttuja. Naureskelimme, että meillä kummallakin on takanamme sellainen 22 vuoden pienimuotoinen kokemus taksikuskina olemisesta. Oma tietoinen valinta ajorumba on ollut. Täytyy myöntää, että hiukan haikeutta on ilmassa, kun kuopukset tänä vuonna kirjoittavat ylioppilaiksi ja lähtevät kohti omaa elämää. Alkaa jälleen uusi aika.

Oman tien löytäminen on tärkeää kahviloille. Että erottuisi, että olisi omanlaisensa, että jäisi mieleen. Kinuskilla on paikkansa löytänyt ja tuo parhaat puoleensa esiin. Ystävälläni on kyky kuvata ammatillista osaamistaan ja työhönsä sitoutumista sellaisella sydämellisellä otteella. Näillä vuosilla omat arvot ovat kirkastuneet ja vaikka työ on tärkeä osa elämää, niin pitemmän korren vie aina läheiset.  Niin sen kuuluukin olla, työpaikan seinällä kuvat haalistuva mutta kotialbumissa eivät milloinkaan.

Kahvilassa kohtaa suloisesti sekoittuen perinteet ja nykyaika. Tarjolla on modernisti brunssia ja maitoa saa kaataa ihanasta vanhasta pehtoori pannusta. Ystävälläni on vahva perheyhteys.  Kun heillä on aika nostaa kakut pöytään, on ollut ilo seurata miten he koko suvun voimin puhaltavat yhteen hiileen. Kakuista puheen ollen, täällä oli aivan mielettömän hyvä vadelma-lakritsi leivos. On suoranainen makuilotulitus saada maistaa tällaisten omanlaisten kahviloiden herkullisia tuotteita, hymyn kera tarjoiltuna. Elämä on silloin todellakin maukasta.

Tänne tulen ehdottomasti tekemään reissun toistekin. Suosittelen.

https://www.kinuskilla.fi/

https://www.facebook.com/Kinuskilla/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s