Kahvila Helmi – Hyvän mielen kohtaamispaikka Viikko 11/19

Hyvä mieli syntyy kohtaamisista, joissa olla lämpimästi läsnä. Kotoisasti, melkein kuin olisi kylässä. Sellainen ollut vierailuni kahvila Helmessä oikeastaan joka kerta. Tarjolla on paikan päällä, alusta alkaen, itse valmistettuja tuotteita. Joka päivä on maukasta kotilounasta, tarjoiltuna uunituoreiden sämpylöiden kera. On lämpöä huokuvia pullia ja viilennettyjä herkkuja, vitriinin täydeltä. Ovi käy tasaiseen tahtiin kun ohikulkijat käyvät ostamassa kotiin vietävää tai noutavat aiemmin antamiaan tilauksia.

Valinnat olivat tänään puheenaiheena. Valinnat vievät meitä eteenpäin monin tavoin. Kahvilan omistaja, kahviseurani, sekä minä satuimme 15 vuotta sitten olemaan hetken aikaa samassa työpaikassa. Tiemme erkanivat kun jokainen meistä vuorollaan saapui omaan risteykseensä ja lähti uusille poluille. Kahvilan pitäjä toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja avasi Helmensä kuusi vuotta sitten, vappuviikolla. Ei tainnut silloin vielä olla ihan selvillä, millainen ainainen hulina yrittäjällä on. Huisketta ja vilskettä on varmasti vuosiin mahtunut. Yrittäjän Vapaus ja Vastuu kirjoitetaan isoin kirjaimin, mutta niin myös Onni ja Onnistuminenkin. Tyytyväisyys valintaa välittyy asiakkaalle asti.

Kahviystäväni on taasen ollut suuri siunaus elämässäni, monesti jo ihan ammattinsakin puolesta. Vuosia sitten kun olin tosi tiukassa kohdassa elämääni, hän seisoi rinnallani ja auttoi lukemaan tien viittoja. Valitseminen on joskus niin vaikeaa mutta valittava on. Jos vain polkee paikoillaan tai kulkee ympyrää, niin sitä vajoaa aikaa myöten itse kaivamaansa kuoppaan. Siinä hän oli, tavaili ja availi erilaisia ovia ja hups heijaa, huomasin yhtäkkiä vaihtaneeni työpaikkaa ja olevani tuntisuntiona seurakunnassa. Se oli erittäin mielenkiintoinen aika elämässäni. Siihen hommaan kuului myös kahvitarjoilut messukahvien merkeissä aina sunnuntaisin. Mikä ilo olikaan koristella kahvipöytä mutta niitä seurakuntaässiä en ole kyllä sen koomin syönyt. Tiedätte ne kaneliset ässäkeksit, makumuistoja kerrassaan.

Eräs rakas makumuistoni ja suoranainen rakkauden leivonnainen, ovat lusikkaleivät. Ja kyllä, Kahvila Helmessä on niitä aina. Jo pelkästään niiden takia voin suositella vierailua vaikka kauempaakin. Rakkaus lusikkaleipiin syntyi jo lapsen kun sain tätini tekemiä, suussa sulavia, ihanuuksia maistaa. Nyt sain muuten mukaani rasian näitä luomuksia kiitokseksi, saatesanoilla: Puolisollekin terveisiä. Lupasin kertoa terveiset mutta lusikkaleivät taidan valita pitää itse.

Ystävyys kun on parhaimmillaan sitä, että autetaan kun voidaan, puolin ja toisin.  Minulla oli viikolla mahdollisuus auttaa ystävääni koiran ulkoilutuksessa. Maalailin mielessäni kilometrien lenkkiä ja kuinka sitten voinkaan olla hyvä ihminen, suorastaan pelastaja, mutta yhden muuttujan olin unohtanut. Ystäväni koira on nimittäin Mäyräkoira ja siihen sisältyy vahvoja valintoja.  Hän, Mäyräkoira, jos joku, on kova luu valitsemaan. Se siitä pitkästä lenkistä sitten, hän ilmoitti tarpeet tehtyään, että ihan kiva kun tulit mutta tämä oli nyt tässä, menen sisään, kiitos ja näkemiin.

Ystävyyden helminauhaa rakennamme kohtaamisissa. Ystävät ovat heitä, joita valitsemme rinnallemme.  Ken kulkee siinä sitten pidempään tai vain hetken verran, mutta olen ollut huomaavinani, etteivät ihmiset sattumalta kohdallemme osu. Ihan tarkoituksellakin voi ystävän kutsua kahvikupin ääreen yhteisiä muistoja rakentamaan, ystävyyden lankaa vahvistamaan.

Suosittelen lämpimästi ❤️

https://www.facebook.com/kahvilahelmi/

k

Kahvilassa on myös silmänruokaa kukkien ja vaihtuvien taidenäyttyiden muodossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s