KahVilla – Pullan kera Viikko10/19

Maaliskuisena perjantaina ratikka kolisutteli minut Punavuoreen. Vanhat talot huokuvat arvokkuutta ja yllättävän monen talon kivijalasta löytyy kahvila. Taitaa seutu olla kaupungin kahvilarikkainta aluetta. Tämän viikon kahvilaystävän kanssa olemme tutustuneet suuren askeleen äärellä. Aloitimme nimittäin yhdessä peruskoulun Kaisaniemen ala-asteella vuonna -77. Kyseessä on siis vanhin ystäväni, no ei iältään vaan vuosilta, jonka olemme tunteneet. Oikeastaan hän on myös ensimmäinen oikea ystävä jonka muistan.

Voi lapsuus, mitä kaikkea sitä saimmekaan aikaiseksi. Ystäväni isä oli entisöijä, jonka työ avasi ovia mitä yllättävimpiin paikkoihin. Johanneksen kirkon torniin, Merimakasiinit olivat silloin vielä remonttia vailla ja Ateneum. Siihen aikaan ei nämä turvallisuusasiat ollut lähelläkään sillä tasolla kuin nykyään. Se kerta, kun olimme Ateneumin vintillä, ei hevillä unohdu. Käsky kuului että odotatte tässä, mutta…… kun se kattoluukku oli niiiiin houkuttelevasti auki ja me ihan vaan vähän. Jostain konttorista meidät oli nähty ja kun se paloauto saapui, niin ystävän isä taisi olla yhtä punainen kuin paloauto.  Jostain syystä emme sittemmin enää vintille päässeet.

Ystävälläni on ollut aina silmää kauneudelle ja viihtyisyydelle. Eikä oikeastaan sellaiselle modernille tyhjyydelle vaan menneiden aikojen täyteläisyydelle. Värien leikkejä, erilaisia struktuureja, persoonallisia rakenteita, näiden kanssa hän työskentelee tänäkin päivänä puolisonsa kanssa.  He rakastavat ja toteuttavat tiloja, joissa yhdistyvät aito, historiallinen tunnelma, nykyajan toimivuus ja terveellisyys. Kahvilla sopi kohtaamispaikaksi meidän kummankin mieleen ehkä juuri tämän puhuttelavan miljöönsä vuoksi.

Täytyy tunnustaa, että ensin hiukan vierastin ajatusta ketjukahvilasta, koska niitä pyrin hiukan välttämään tässä projektissani mutta tämä ei kyllä ollut perus ketjusetti.  Tämä oli pieni sisutusmyymälä, täynnä aarteita sopusoinnussa ympäristön kanssa. Tarjolla on paikan päällä valmistettavia tuotteita ja erityisen maukasta kahvia, jotka halutessaan saa nauttia kauramaidon kera. Ystävällinen palvelu kruunaa aina tilaisuuden.

Paikka on ystäväni kantakahvila ja hän olikin varannut meille ikkunapaikan. Olin perillä hiukan häntä ennen ja harmittelin kun minusta viihtyisimmän näköisessä kohdassa istui joku nainen. Mikä ilo, kun selvisi, että paikka olikin varattu meille.  Tilaa oli vielä ystävän kahvilakoirallekin, joka kuulemma on myös paikan kantakävijä. Tapaa ”tyttöystäväänsä” täällä aina silloin tällöin.

Ihanaahan se on, kohdata ystävä ja päivittää, milloin päivän polttamat aiheet, milloin muistella menneitä. Yhtäkaikki on hieno huomata että puhuttavaa ja jaettavaa on riittänyt joka vuosikymmenelle. Milloin tiiviimmin, milloin harvemmin mutta ne pienet lettipäätytöt löytyvät vielä sisikunnastamme, vaikka olemme jo äitejä omille tyttärillemme.

Suosittelen ❤️

viihtyisää kahvilaa ja vanhoja ystäviä!

https://robertscoffee.com/cafe/lahjatavaraliike-kahvilla-roberts-coffee-corner/

https://www.facebook.com/KahVilla/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s