Nokkalan Majakka – pysyen kurssissa viikko 8/19

Valoa keväästä, valoa majakasta, valoa ystävästä, kollegasta, joka tekee kanssani samaa työtä mutta omassa toimipisteessään. Mikä aurinkoinen kohtaaminen meillä olikaan Nokkalan Majakassa, Espoon Matinkylässä. Miten väärässä ihminen voikaan usein olla. Tulkita asioita aivan pieleen vain omasta näkökulmastaan katsottuna. Koska en ollut kahvilassa aiemmin käynyt, paikka on maantieteellisesti kaukana omasta kodistani ja pienen tien päässä, niin sanoin ystävälleni kun käännyimme viimeiselle pätkälle, että mahtaa olla haastavaa pitää kahvilaa täällä. Ja katinkontit, väärässä olin, paikka oli ihan täynnä tavallisena arkitorstaina klo 15:00.

Kyllä ihmisen mieli lepää kun hän saa katsoa kauas horisonttiin. Silmä lepää ja on helppo hengittää. Luistelijat luonnonjäällä kutkuttivat mieltä oikein erityisesti. Oli siellä hiihtäjää ja muuten vaan kulkijaa. Minua on jää aina jännittänyt, ehkä syynä kielletyt leikimme lapsena Katajannokalla, josta ystävän kanssa ei ihan kuivin jaloin selvitty, tiedä häntä. Monenlaista kuviota sitä saa kyllä ”luistella” omassa arjessaan lähiesimiehenä toimiessaan. Välillä tuntuu että vettä on jäällä ja kulku hankalaa. Juuri silloin on se hetki, jolloin on lahja omistaa kollega, jolle pirauttaa tai jonka luona pyörähtää käymään. Sopii sitä kyllä olla yhteydessä ihan hyvän sään aikaankin.

Tämän päivän kahvikaveri on juuri sellainen. Samaa työtä pitkään tehnyt henkilö, joka on minulle kuin majakka silloin kun esimieshommat meinaavat saada minut pyörälle päästäni. Hänellä on vuosien kokemus, mistäammentaa minunkin säkkiini eväitä eteenpäinmenoa varten. Meitä valmennetaan monin tavoin työhömme, joista yhtenä peilivalmennus. Millaista kuvaa heijastamme ja millaisena työyhteisömme meidät näkee. Näitä asioita on tutkittuja tulkittu maailman sivu Kreikan filosofeista aina tähän päivään asti.Uusimpana tulokkaana, suurta suosiota nauttiva, Idiootit ympärilläni – kirja.

Erilaisia me olemme kaikki, kuka enemmän ulospäinsuuntautunut, kuka hiljaisempi, kuka nopeatempoinen, kuka hitaampitahtinen.Järkeväähän se on hiukan pysähtyä miettimään millaisten ihmisten kanssa on tekemisissä ja millainen on itse. Kenen on helppo olla muutoksessa ja toinen halajaa pysyvyyttä. ”Olen kova kasvattamaan juuria” sanoi Irmeli ystäväni, kun puheeksi tuli se, miten usein me esimiehet vaihdamme paikkaa saman ketjun sisällä ja heijastamme aiemmin kokemaamme uuteen yksikköön, uusin ihmisiin siellä. Jotenkin ajattelen, että oppimassa täällä ollaan, itsestä ja ihmisyydestä, kanssakäymisestä ja rinnakkain elosta, niin töissä kuin kotona.  Sitä rikkaammaksi elämä tulee kun uskaltaa mennätoista ihmistä puolitiehen vastaan.

Erilaisia ovat myös kahvilat, onneksi ja iloksi, oman tiensä löytäneitä keitaita. Nokkalan Majakalla voi syödä ja juoda, kokoustaa merellisissä maisemissa. Houkuttelevalta tuntuvat myös Nokkalan fondue-illat viikonloppuisin tai kello viiden tee keskiviikkoisin.  Siistiä, kaunista ja maukasta, ystävällinen palvelu, kera hymyn.

Suosittelen niin kahvihetkeä kuin kokemusten jakamista kollegan kanssa!

https://www.nokkalanmajakka.fi/syojajuo.php

https://www.facebook.com/nokkalanmajakka/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s