Arki jonossa ja pinossa

Arki on kyllä parasta. Asiat pinotaan tuttuun tapaan ja samat asiat toistuvat turvallisesti lähes ennalta määrätyssä järjestyksessä. Vaikka itse olen huono jonottaja, niin arjessa jononmuodostus on suorastaan ihanaa ja eteenpäin vievää. Tavaraa tulee lavakaupalla yön ja päivän aikana myymälään. Siitä ne alkavat pikkuhiljaa siirtyä omiin jonoihinsa. Hedelmät ja vihannekset tasokärryille kahtapuolta heviosastoa. Seuraavaksi purkuvuoroaan odottavat leivät, jotka kuskit tuovat suoraan odotuspaikoille.

Väriä arkeen

Välillä käväistään tankkaamassa energiaa kahvihuoneessa ja homma jatkuu. Liha-eineslavat lajitellaan laadun mukaan: lihat, makkarat, leikkeleet sekä einekset omiin pinoihinsa ja niin tiimipurkajat käyvät vuorostaan niiden kimppuun. Arjen onnistumisia ja ilon hetkiä on kun välietapit toteutuvat ja tuotteet on suunnitelmien mukaisten aikaikkunoiden sisällä hyllyissä. Tuoretta ja teollista, arkista ja tavallista, juuri hyvä sellaisenaan, tavallista työpäivää.

Lihat odottavat pääsya esiin

Ruokatunnin jälkeen kutsuu taas uudet jonottajat. Meillä se tarkoittaa teollisten elintarvikkeiden purkamista. Välillä käydään ikään kuin lämmittelemässä teollisten purussa, koska kylmäkalusteiden luona on viileää muillakin kuin tuotteilla. Niillä lämmöillä saadaan sitten sopivasti pakasteet puretuksi. Aamuvuoron viimeinen työtehtävä on aloittaa maitokuormien purkaminen. Siitä vastuu siirtyy joustavasti iltavuorovastaavalle, joka jatkaa päivän maaliin uusin voimin.

Jokapäiväinen leipämme

Jononmuodostus on kyllä ihanaa kaupantädin näkökulmasta myös kassalla, kunhan se ei ole pysyvä tila. Siksi kassakellon soitti ilmoittaakin tiimiläisille milloin on aika rientää kassalle jonoja purkamaan.

On se vaan melkoinen jonoprosessi, jolla arki marketissa rullaa, päivästä toiseen, aamusta iltaan. Siellä ne tuotteet sitten vuorostaan odottavat hyllyissä, jotta tulisivat poimituiksi koreihin ja kärryihin, niin se arki rullaa!

Banaanit ja melonit
Banaanit odottavat tulevansa poimitutuiksi
jonkun matkaan omissa pinoissaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s