Ekberg 1852 -vuosikymmeniä tarjottimella Viikko 5/19

Tämän päivän kohtaamisessa oli mukana ajan havinaa monella tavalla. Kahvila on perustettu 3.helmikuuta 1852 eli huikeat 167 vuotta sitten. Paikka on Suomen vanhin yhä toimiva kahvila ja leipomo. Kahviystäväni olikin mielenkiintoinen henkilö vuosikymmenten takaa nuoruudestani. 

Kahvilan lista on itseensä ja historiaansa luottava. Ei mitään sivutolkulla mutta perinteellä ja ammattitaidolla tehtyä. Osa tuotteista on ollut listalla koko yrityksen olemassaolon ajan. Siinä voidaan puhua onnistumisesta. Sitä mietin listaa katsellessani, ystävääni odottaessa, että elämänlistalta ei aina voi tilata mitä haluaa. Omakotitaloa, hyvää työpaikkaa, kelvollista perhettä, puhumattakaan niistä eväistä millä elämäntielle lähtee. 

Minua ja Mariaa yhdistävät isot valinnat omaksi parhaaksemme. Kumpikin olemme vahvasti vaikuttaneet siihen, että olemme jo todella nuorina päätyneet ottamaan elämänohjat omiin käsiimme. Ne nuoruutemme valinnat mahdollistivat meille ylioppilaiksi tulemisen ja itsenäiseen elämään lähtemisen kohtuullisilla eväillä. Millaiseksi se oma elämä sitten muodostuukaan, sen näyttää aika. 
Oli lämmin kokemus kohdata ihminen, joka oli selvästi kotonaan elämässään, aidosti läsnä ja hyväksynyt historiansa. Kaikki eivät voittajana selviä lapsuuden ja nuoruuden kokemuksistaan. Moni velkoo kohtaloaan hautaansa asti.  Tänään kohtasi kaksi selviytyjää. Pitkästä aikaa istuimme saman pöydän ääressä. Totesimme että elämä on tarjonnut meille kasvunpaikkoja ja levon hetkiä, suolaista ja makeaa, sopivassa suhteessa meille kummallekin. 

Oli hauska seurata miten monen kohtaamispaikka kahvila oli. Pöydässä istujan kasvoille ilmestyi hymy ja käsi nousi vilkutukseen kun Bulevardin katuvilinästä tunnisti tutun kasvon. Hänen, jonka kanssa pian saisi syventyä nauttimaan tarjoiluista, palvelusta ja yhteisestä ajasta. Miten monta kohtaamista tässä kahvilassa onkaan vuosikymmenten saatossa nähty, iloisia, surullisia, arkisia, juhlavia, lopullisia ja kenties jotain uutta aloittavia. Tarjoilija mustassa essussaan ja valkeassa paidassaan tuo vettä saapujalle ja kysyy mitä saisi olla. Näin on varmaan aina ollut ja tulee toivottavasti myös olemaan, pöytiin tarjoilu, melkein kuin jäänne jostain kaukaa, tässä itsepalvelun aikakaudessa. 

Kyllä täällä ainakin kerran elämässään kannattaa käydä. Jos et ole koskaan maistanut Napoleon tai Budabest leivosta tai puraissut Champagne –korkkia, puhumattakaan Tuhatlehtileivoksesta, niin  ei muuta kun ratikkaan, suunnaksi Bulevardi 9 ja nauttimaan miljööstä sekä tuotteista. Niitä saa myös ostettua mukaansa. Tarjolla on myös aamiaista/brunssia, lounasta ja monenmoista suolaista. Historian lisäksi on tämän päivän trendejä, kausituotteita, käsintehtyä, ammattitaidolla ja rakkaudesta lajiin. 

Suosittelen 💛,  kohtaamisia!

Ekberg
facebook

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s