Cafe Blanka, parhaassa seurassa. Viikko 1/19

Kuva: Nina Mustonen

Elämä tarjosi haastetta heti ensimmäisellä viikolla. Tämän viikon kahvilaystävälle tuilikin este muutama tunti ennen h-hetkeä. Pääsin siis heti pohtimaan sitoutumistani tämän vuoden valintaan joka viikko uusi kahvila. Jättääkö väliin vai mennä? Päätin pitää kiinni kahvilan kahvasta. 

Kahvila kylläkin muuttui matkalla. Googlailin töissä mihin menisin, mikä olisi sopivasti julkisen liikennevälineiden varrella kotimatkalla ja vielä auki ilta aikaan. Ja löytyihänn sellainen Mannerheimintie 95:sta, Cafe Blanca. Epäröiden kipittelin kylmissäni bussilta kohteeseen. Ajattelin vielä, että ei varmaan ole auki, virhe aukiolotiedoissa googlessa ei ole mitenkään tavatonta. 

Kuva:Nina Mustonen

Ovi aukesi kuin itsestään, kirjaimellisesti. Sijaitsee meinaan palvelutalon alakerrassa 👴👵 mutta muuta vanhaan  viittaavaa tässä noin neljä kuukautta auki olleessa paikassa ei kyllä ollut. Tai oli sittenkin. Paikka edusti perheyrityksen omistajien juuria ja tarjottavissa näkyi niin saksalaisuus kuin ruotsalaisuuskin. Mukava, välitön mutta välittävä tarjoilija jutusteli ja palveli minua ihan tällä minun kotimaisella kielellä. Tavatonta oli vain ystävällisyys, sellaiseen ei joka paikassa törmää.  

On itseasiassa ihanan palauttavaa ja rentouttavaa istua itsekseen, omien ajatustensa kanssa ja silmäillä ohi lipuvaa liikennettä, niin paljon menijää ja tulijaa. Kahviloissa on kiehtovaa kun kuulee pätkiä keskusteluista sieltä täältä. Tänään sain kuunnella kun  kaksikielinen  perhe sujuvasti keskuteli suomella ja englannilla, ”bye, moi mama”. Paitsi se vauva, jota tuntui keskittyneen vain siihen kansainväliseen viestimeen, joka tuttipullosta valuu rauhana ja rakkautena pieneen ihmiseen. 
 

Kuva:Nina Mustonen


Niin ehkä se on juuri se 💓 rakkauden tunne mitä kahviloista saan. Siellä on joku, joka haluaa palvella juuri minua ( ja muita asiakkaita), tulla nähdyksi tervetulleena, hellii mieltä. Ja hyvät tarjottavat hellivät kehoa. Pieni yllätyksellisyys pitää mieln virkeänä. Niitä minulle edusti ripaus vihreää chiliä flammkuchen mausteena ja kurkumalatte. Jotain vähän erilaista. 

Suosittelen 😄

 Cafe Blanca (Löytyvät myös facesta )

Kuva:Nina MustonenOne Comment Lisää omasi

  1. Unknown sanoo:

    Oih, ihanalts kokemukselta kuulostaa kuuman kupposen äärellä! Kiitos kun kirjoitit! ❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s